En designprofet har vendt hjem


Ingen blir som kjent profet i eget land. Heller ikke i egen landsdel, kan det se ut til. For stathellegutten Sten E. Moe holdt det å flytte fra Østlandet til Sørlandet. Med base i Arendal har han gjennom mer enn 20 år jobbet med en lang rekke store aktører. Han er blitt premiert i Gulltaggen og har gjort mer eller mindre rent bord i reklame- og designkonkurransen Sabla Bra.

Nå er det R8 Edge og våre kunder som har vunnet gull

Sten er på plass! Vi føler vi har gjort et kupp som har fått ham med på laget. Han er allerede i full sving i jobben som senior digital designer, og kundene våre kan nyte godt av Stens kreativitet, strategiske erfaring og solide designhåndverk.

Forut for sin tid

På 90-tallet, mens design innenfor vår bransje var synonymt med (”kun”) grafisk design, var Sten allerede opptatt av web og digitale muligheter. Ved siden av jobben som assistent hos skiltmaker Lars Hermansen på Stathelle, designet han nettsider.

– Hjemmesider het det vel den gangen, sier Sten og humrer litt. – Og det var nok jobbene jeg gjorde med disse, som resulterte i at jeg ble headhuntet til et dot-com-selskap i Grimstad rett før tusenårsskiftet. Jeg rakk akkurat å begynne før boblen sprakk!

Han rakk også å møte Anne Siri, som senere ble fru Moe. Et forhold som definitivt ikke har sprukket. Sammen startet de selskapet Pikselator i 2004. Etter hvert fusjonerte de med Kristiansandbyrået Dale + Bang. Deretter gikk det slag-i-slag med diverse sammenslåinger og oppkjøp.

Fet CV

Til oss kom Sten fra stillingen som designer i 07, Kristiansand, der han jobbet med blant andre CAIR UiA, Agder Energi, freds- og menneskerettighetssenteret Arkivet, Blatchford Norge, Vest-Agder fylkeskommune, Kristiansand kommune, KKG Toppidrett, Lendo, Norsafe og Søgne & Greipstad Sparebank.

– Går vi bare noen få år tilbake, kom webdesign i annen rekke. Det var noe man så på ”hvis vi har tid til overs”. Nå er dette helt snudd. I dag er web- og interaksjonsdesign funksjons- og virksomhetskritisk, sier Sten. Og understreker dermed hvor viktig hans egen jobb og stilling med tiden er blitt.

Borte bra – hjemmebane best

Før Sten flyttet sørover, var han ikke spesielt opptatt av verken Grenland, fotball eller Odd. Det har endret seg! I stadig større grad har Sten sklidd inni rollen som en slags Grenlands selvbestaltede ambassadør til Sørlandet. Ved enhver mulig og umulig anledning har han snakket opp området han forlot. Dessuten: Sten er blitt Odd-supporter av første klasse. På Skagerak Arena har han de siste årene hatt sesongkort.

– Det har vært en ensom ”jobb”, erkjenner han. – Det er langt mellom Telemarks-, Grenlands- og Odd-supporterne på andre siden av Sørlandsporten

Design og musikk

Sten E. Moe er svært musikkinteressert, men bandkarrieren i yngre år skjøt aldri helt fart. Idag spiller han mer vinylplater enn gitar. Likevel har han markert seg godt innenfor musikkbransjen. Som designer, selvfølgelig! Platecovere og konsert- og festivalplakater med Stens designsignatur har vunnet en rekke priser.

– Ja, dette er oppdrag jeg trives med! Her får jeg kombinert musikkinteresse og fag på en fin måte, sier han.

Kontakt oss

Send oss en epost på hei@r8edge.no eller ring oss på +47 476 85 000